Onderhoud van je tuin

Het is heerlijk om op een zonnige dag te genieten van je tuin. Maar dat onkruid….daar geniet je helemaal niet van. En het met mos begroeide terras is ook niet bepaald een visitekaartje. De tuin moet er eigenlijk altijd goed bijliggen om er optimaal van te kunnen genieten. Een keer een harkje door de tuin kan iedereen…Maar om het straatwerk perfect te hebben is wel wat anders nodig. Ons hoveniersbedrijf heeft alle deskundigheid en vakmanschap in huis voor een perfect tuinonderhoud. Een aantal werkzaamheden die je kunt laten verrichten zijn:

  • Maaiwerk gazon
  • Heetwatertechniek onkruidbestrijding
  • Intensief onderhoud
  • Seizoensklussen

Wil je zelf toch lekker in je tuin werken maar vind je de grote klussen niet prettig om te doen? Dan is ons hoveniersbedrijf dé aangewezen persoon om een afspraak te maken en je tuin eens in ogenschouw te nemen. Wat voor klussen kunnen door de hovenier worden gedaan en wat is simpel om zelf aan te pakken. De tuin zal toch op z’n minst een flinke voor- en najaarsbeurt nodig hebben. De structuur blijft zo helemaal in orde en de tuin ziet er altijd goed uit.

Gazononderhoud
Vanaf het voorjaar tot ongeveer in de maand september zal het gazon wekelijks gemaaid moeten worden. Sommige periodes zal dit zelfs twee keer per week moeten gebeuren. Behalve het maaien zijn er nog meer klussen die het gazon in topconditie moeten houden.

Vanaf maart zal het gras gemaaid moeten worden met een wat hoger afgestelde grasmaaier. April is de maand dat er geverticuteerd gaat worden. Verticuteren zorgt ervoor dat alle ongerechtigheden middels een verticuteerhark uit het gazon wordt gehaald. Verticuteren kun je zelf maar wil je dat het goed en deskundig gebeurt dan is het ons hoveniersbedrijf het aangewezen bedrijf die dit op een professionele manier kan doen. Verder zal er in het voorjaar bemest moeten worden.

Najaarstuinonderhoud

Tuinonderhoud in het najaar zal voornamelijk bestaan uit het opruimen van bladafval en snoeiwerkzaamheden. Verder zal de tuin bemest worden en planten die in het afgelopen jaar dood zijn gegaan moeten worden verwijderd en vervangen. Herplanten van kale stukken is het beste toe te passen in het najaar zodat de planten kunnen wortelen en in het voorjaar snel kunnen uitlopen. Het gazon zal voor de winter invalt bladvrij moeten zijn. Kale plekken moeten worden ingezaaid en het gazon heeft voor de groei en kleur in oktober een kalkbemesting nodig.

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

Het hoveniersbedrijf beschikt over een machine die met heet water onkruid kan bestrijden. Dit is schoon en milieuvriendelijk. Geen schadelijke stoffen in de tuin. Het onkruid wordt besproeid met bijna kokend water en zal snel doodgaan ook mede doordat het hete water tot diep in de wortels zal doordringen. Een effectieve en veilige methode die je in één klap van al je onkruid afhelpt. De heetwateronkruidbestrijdingsmachine wordt elektrisch aangedreven en is schoon en stil. De LPG-brander die de machine aandrijft, heeft geen roet en rookuitstoot.

Tuinonderhoud

We horen graag van je

ADRES

Straat 28
5639 KJ Deurne

ALGEMEEN

KvK: 123456789
IBAN: NL42 RABO 0123456789

TELEFOON

123 456789

EMAIL

info@dhovenierexpert.nl

logo hovenier expert